El passat dilluns 22 d'octubre, al Teatre Municipal, va engegar motors la plataforma ciutadana «Guanyem Girona», un embrió de candidatura per a les properes eleccions municipals avalada per més de quaranta signatures del món acadèmic, professional, veïnal i social de la ciutat. La transversalitat del moviment ha desbordat fins i tot les expectatives inicials, amb la participació de molts i moltes progressistes d'afiliació ben diversa, d'una clara vocació de majories i d'esdevenir alternativa guanyadora a l'actual govern de la ciutat.

A Guanyem ens hi hem trobat des de l'esquerra anticapitalista fins al socialisme sobiranista d'arrel maragalliana, passant per persones integrants de l'espai dels comuns, de l'activisme social i veïnal o també professionals i representants de la petita i mitjana empresa. Ciutadans i ciutadanes que fins fa ben poc no ens imaginàvem treballar conjuntament en un mateix espai polític, però que ens hem unit de forma exepcional per impulsar una candidatura transformadora d'ampli espectre a la nostra ciutat.

Als socialistes sobiranistes ens mou la inquietud per un municipi de múltiples potencialitats que, tanmateix, està aturat per l'actual govern, instal·lat en un «qui dies passa anys empeny» i que fia el seu èxit electoral a la identificació de Madrenas amb el procés sobiranista. El balanç d'obra de govern de ciutat és, però, molt pobre. Les desigualtats socials segueixen en nivells preocupants, l'accés a l'habitatge es fa més difícil que mai, les feines que es creen són més aviat precàries i els barris estan abandonats en favor d'un centre cada vegada més congesionat. La Girona de postal genera molt d'orgull, però això no pot servir d'excusa per no abordar les problemàtiques profundes i els reptes de futur que té la nostra ciutat.

Per totes aquestes raons, la gent de Moviment d'Esquerres (MES) farem l'aposta de Guanyem per a les eleccions municipals de l'any vinent. Ens sentim molt ben representats per les persones que venen del maragallisme i de la millor tradició del socialisme catalanista gironí, que han impulsat el manifest. En Josep Maria Fonalleras, l' Àngel Quintana, en José Antonio Donaire, en Quim Curbet i molts altres avalen un projecte que donarà molt a parlar. Per fi alguna cosa es mou a Girona.