L'Ajuntament de Girona ha aprovat, aquest dilluns a la nit en sessió plenària, cedir dues finques de l'antiga fàbrica Simón al Departament d'Ensenyament per tal que hi faci obres i hi habiliti l'espai per ubicar-hi l'institut Ermessenda i el centre de formació d'adults. El trasllat de l'institut es va anunciar a finals de l'any 2016 però diferents entrebancs burocràtics hi han acabat retardant fins a l'actualitat.

Això provoca un retard que farà que els alumnes continuin algun curs més entre l'edifici Cartañà i uns barracons. Diversos grups s'han queixat per aquest retard i el fet que suposarà que els alumnes segueixin en dos emplaçaments temporals durant més cursos. A més, el PSC, ERC-MES i la CUP han demanat que la comunitat educativa participi del projecte.

Tots els grups han validat la cessió de les dues finques, menys la CUP que s'ha abstingut en no compartir la ubicació, entre la carretera Barcelona i la via del tren, segons Laia Pèlach i perquè ara s'està pagant el lloguer de part de l'edifici Cartañà per poder fer-hi classes. ERC-MES tot hi votar-hi a favor hauria volgut un nou institut, a més del trasllat d'alumnes que suposarà l'Ermessenda. En nom del govern, Maria Àngels Planas (CiU) va recordar la transformació de la carretera Barcelona i sobre quan es podrà utilitzar, va recordar que dependrà de la Generalitat.