13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Hinojosa alça un mur per reduir les pudors i sorolls a Sarrià i amplia la depuradora

La paperera diu que inicia un «ambiciós» pla de millora per disminuir les molèsties. Afirma que en els últims dos anys ha invertit més de 2 milions

13.11.2018 | 00:34
La fàbrica vol acabar amb les queixes dels veïns.

La paperera de Sarrià, Hinojosa, està ampliant la seva depuradora i ha alçat un mur per reduir les olors i sorolls. La paperera assegura que inicia un «ambiciós» pla de millora de l'entorn per disminuir les molèsties. I afirma en un comunicat que en els últims dos anys ha invertit més de dos milions d'euros en mesures acústiques. Per a Hinojosa «la gestió de la sostenibilitat és un element clau en la política de la companyia».

La planta fabrica paper a partir de paper i cartró reciclats i ha estat focus de polèmica els últims temps a la població per temes de contaminació acústica i per males olors.

La companyia reitera «un cop més el seu ferm compromís en buscar solucions» que permetin reduir els nivells sonors i d'olors que hi ha actualment a la planta. Ha posat en marxa un nou pla d'acció per disminuir aquestes molèsties, que diu la companyia que ja està tenint resultats, i l'execució completa del qual es preveu que duri uns 18 mesos.

El pla està basat en les recomanacions realitzades per «dues prestigioses empreses especialitzades en gestió ambiental», que durant aquest any han estat analitzant les instal·lacions de la paperera i han proposat solucions per abaixar els sorolls i les olors.

Des de l'inici de la seva activitat, a l'octubre de 2016, la companyia ha invertit més de 2 milions d'euros en una sèrie de mesures que, segons informen, han ajudat, sobretot, a «disminuir» el nivell de soroll de l'activitat de la planta.

Destaca també que la col·laboració amb l'Ajuntament de Sarrià de Ter i amb la Generalitat de Catalunya ha estat des del primer dia «molt estreta». Hinojosa ha estat sempre «molt transparent i ha compartit, des del primer moment, les millores aconseguides» i els plans previstos per solucionar les molèsties.

Entre les solucions ja iniciades hi figura l'ampliació de la depuradora, que comporta augmentar la seva capacitat de tractament i, per tant, la disminució de les olors. Així mateix, també s'ha construït un mur de formigó armat, amb panells acústics de 4,5 metres d'alçada, que millora l'aïllament de la planta tant d'olors com de sorolls.

La paperera genera actualment més de 40 llocs de treball directes a la comarca i uns 120 d'indirectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook