El nou trenet turístic de Girona no pararà al pont de Pedra i evitarà el Barri Vell. Això ho va assegurar la regidora de Turisme, Glòria Plana (CiU) aques dilluns al vespre. Ara mateix, s'està acabant de confeccionar el plec de clàusules que haurà de regir el concurs per al servei que es preveu que es pugui licitar entre el gener i el febrer de l'any vinent.

«Tenim claríssim que per dins del Barri Vell el trenet no passarà», va assegurar la representant municipal. De fet, el Pla de turisme inclou una alerta per l'impacte negatiu que suposa aquest vehicle pel casc antic, en ser sorollós, contaminant i afectar la mobilitat molt sovint. Glòria Plana va explicar que s'estan replantejant tot el recorregut, el tipus de vehicle i les parades que farà el nou servei turístic.

En aquest sentit, va afirmar que la parada del pont de Pedra s'eliminarà perquè es vol anar alliberant aquest pont perquè s'hi acumula molta gent. La regidora va indicar que s'estan mirant moltes parades, com ara al carrer Santa Clara, l'avinguda Sant Francesc i la plaça Catalunya, entre d'altres però que no hi ha res decidit. D'aquesta manera replicava a Lluc Salellas (CUP), que havia preguntat si una parada seria a la plaça Catalunya per la presència d'un establiment turístic potent.

La regidora de turisme també va apuntar altres possibles «estacions» del trenet com per exemple la plaça Sant Pere o el passeig Canalejas.