El vicealcalde i regidor de Seguretat de Girona, Eduard Berloso (CiU), ha admès «la sensació d'inseguretat» a la zona de la nova biblioteca del carrer Emili Grahit i al barri de Sant Narcís per la presència de grups de joves menors no acompanyats i joves extutelats per la DGAIA. Berloso ho va indicar durant el ple municipal, arran de les preguntes de Concepció Veray (PP) i Ester Costa (CUP).

Eduard Berloso va admetre que hi ha aquesta sensació però que la Policia Municipal hi està treballant coordinadament amb els Mossos d'Esquadra, que són els qui tenen la competència de seguretat, per evitar aquesta situació.

Es tracta de grups que, tal com va avançar Diari de Girona al mes de març, aprofiten espais amb wifi gratuït proper -per passar-hi l'estona- i amb molts de moviments de persones com l'entorn de les estacions de tren, l'Estació Jove del parc Central i la biblioteca Carles Rahola per robar bolsos, telèfons mòbils i joies. Molts cops són detinguts però en poques hores tornen a ser al carrer.

Concepció Veray (PP) va explicar que alguns veïns de les casernes i l'entorn de la nova biblioteca tenen por de sortir de casa per la presència d'aquests joves per la «inseguretat» que generen i per les «molèsties» que causen aquests nois , que, segons li van assegurar, «consumeixen drogues». També va apuntar que a la nit l'efecte també es pateix a prop del parc del Migdia.

Per la seva part, Ester Costa (CUP) va recordar un dels darrers incidents a Sant Narcís amb cotxes amb els retrovisors i els vidres davanters trencats, com va publicar aquest diari, i va exposar que els veïns estan molt «cansats» de patir situacions d'aquest tipus.

Davant de tot això, Eduard Berloso va admetre que el problema en aquests dos punts són «els menors no acompanyats i joves extutelats que han arribat».

Les queixes veïnals es van anar repetint sobretot durant la primavera i van minvanr durant els mesos d'estiu, per l'aplicació d'un pla de xoc, que ara no es descarta torna a reactivar, segons ha pogut saber aquest diari.