L'Ajuntament de Girona preveu reunir-se amb els grups que reclamen unes fires amb atraccions adaptades a tothom. Així ho va assegurar durant el ple de dilluns la regidora de Serveis Socials i de Fires, Eva Palau, que va assenyalar que en la reunió també hi prendrà part l'alcaldessa, Marta Madrenas. La trobada servirà per escoltar les peticions del grup i parlar d'opcions, mesures i solucions a tirar endavant.

Palau va recordar que ja en fer el balanç de les fires d'enguany va admetre que «hi ha una mancança» que s'ha de subsanar. Per això, la representant municipal va explicar a preguntes de Sílvia Paneque (PSC) i Lluc Salellas (CUP) que ja ha iniciat les «gestions oportunes» amb l'associació de firaires per buscar com es pot solucionar.

Aquest diumenge, una seixantena de persones van fer una marxa pel parc de la Devesa per reivindicar unes atraccions de fires sense barreres i adaptades a tothom. Tots ells, d'edats, dificultats i procedències diverses, van decidir evidenciar el seu malestar envers una activitat d'oci tan habitual com és anar a les fires i que alhora és tan inaccessible per a col·lectius amb mobilitat reduïda.

La protesta la va encapçalar el Consorci Sant Gregori i l'associació Lluito per tu, i que ha recollit el suport d'organitzacions com Mifas, i de diverses AMPAs de centres com el CEE Palau i el Joan Riu.