Els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir, aquest dissabte, en un bar situat al barri de Montilivi poc abans del partit de futbol entre el Girona i el Leganés en tenir constància d'incidents. Quan quedava poc menys d'una hora i mitja per a l'inici del partit, a l'interior d'un bar de la part alta de l'avinguda de Lluís Pericot van coincidir-hi dos grups de joves d'ideologies diferents segons fonts policials.

Els feien visibles alguns elements que permetien distingir-los a uns com a «sobiranistes» i a d'altres com a «unionistes». Segons aquesta mateixa font, els segons, formats per entre set i vuit joves del grup que abans es feia dir «Gerunda Sud» van acabar agredint un jove del primer grup.

Aquest grup que fa tres anys que està inactiu va ser acusat de tolerant amb actituds d'extrema dreta, tot i que el col·lectiu sempre es va definir com a apolític més enllà de la idologia de cada persona individualment, i al camp de futbol ja fa diverses temporades que no apareixen pancartes ni cap referència al seu nom.

El jove colpejat no va patir cap lesió i va assegurar que no volia presentar cap denúncia pels fets. Tot i això, efectius dels ARRO (els agents del cos policial que participen en esdeveniments puntuals com a reforç d'un dispositiu) van identificar la víctima i dos dels presumptes agressors.

No és el primer cop que hi ha incidents entre diferents grups del matex club gironí als bars de l'entorn del camp de futbol. Ni entre aficionats del Girona amb d'altres aficionats d'equips visitants. Pràcticament sempre, la motivació és ideològica en topar dues estètiques diferents. Ja ha passat anteriorment en aquest marteix bar de l'avinguda Pericot i també en un altre de l'avinguda Montilivi.