L'Ajuntament de Girona crearà una taula de treball amb diferents agents per tractar l'augment de robatoris i inseguretat que pateixen alguns barris de la ciutat. Una proposta que procedeix de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona, la qual es va reunir el passat dijous amb el consistori gironí per tal de trobar una solució davant la inseguretat que viuen barris com Santa Eugènia i Sant Narcís (concretament la zona de l'Estació de tren i el Parc Central).

En els últims mesos, en aquests punts, grups de joves han perpetrat diferents robatoris en garatges i trasters, així com estrebades de bosses de mà, de joies i de telèfons mòbils. A més, també han ocupat diferents pisos on es refugien.

La Federació d'Associació de Veïns de Girona es va reunir el passat dijous amb el vicealcalde i regidor de Seguretat, Eduard Berloso, i diferents tècnics per abordar la qüestió. Després de tres hores de debat, es va extreure la conclusió que s'havia de crear una taula de treball amb tots els agents implicats en aquesta problemàtica.

La idea és que hi hagi representació de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, així com dels Serveis Socials de l'Ajuntament i la Generalitat i les associacions de veïns. A més, també es vol comptar amb la representació dels jutges per abordar bé la qüestió i «entre tots poder trobar les fórmules per combatre la situació», explica el regidor de Seguretat, Eduard Berloso. «Aquestes setmanes contactarem amb totes les parts perquè a partir del desembre la taula estigui organitzada i puguem començar a treballar», afegeix.

Arran de les denúncies dels robatoris i les queixes dels veïns, s'ha incrementat la vigilància policial a les zones conflictives. Tot i això, els veïns continuen queixant-se de la falta de seguretat. «Aquesta inseguretat en els nostres barris ens ha portat a demanar una reunió amb l'Ajuntament per trobar una solució», explica Josep Maria Castanyer, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona. El pròxim dilluns la federació es reunirà amb els seus associats per explicar les conclusions de la reunió.