La Policia Municipal de Girona va detenir, durant el matí del dia 19 de novembre, Lamin S., de 27 anys, de nacionalitat italiana i sense domicili conegut, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

En el decurs del patrullatge de seguretat ciutadana per la terminal d'autobusos de Girona, la unitat canina de la Policia Municipal de Girona va escorcollar un dels autobusos procedents de Barcelona amb destinació a França. Fruit d'aquest escorcoll, la gossa Lola va "assenyalar" un dels equipatges. L'animal va anar directament a una de les maletes, atès que havia flairat algun tipus de substància estupefaent.

Tot seguit, els policies van identificar el propietari de l'equipatge, a qui van demanar que l'obrís. En obrir-lo i revisar-lo es van posar al descobert dos paquets de grans dimensions amb una matèria vegetal, que posteriorment va resultar ser marihuana.

Després d'això es va comprovar que els paquets contenien un total de 8,5 Kg de marihuana. Per aquest motiu, l'home, de qui no consten antecedents, va ser detingut i traslladat a les dependències policials per un delicte contra la salut pública.