El president de la Generalitat, Quim Tora, ha inaugurat avui a Girona el Fòrum Gastronòmic, una de les cites més destacades a Espanya entorn de l'alimentació, i s'ha interessat per les últimes novetats del sector.

Torra ha recorregut des del migdia els diferents espais d'aquesta fira, al qual acudeixen cuiners tan destacats com els germans Roca del Celler de Can Roca (Girona), Jordi Cruz d'ABaC (Barcelona) o Xoán Crujeiras de Bido (la Corunya).

El president ha provat a més diferents propostes gastronòmiques, com el dolç clàssic de Girona, conegut com a xuixo, i s'ha fotografiat amb visitants que li han reclamat una instantània.

La inauguració ha comptat també amb la presència de la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, o de l'alcaldessa gironina, Marta Madrenas, aquesta última atempta durant la visita a les afectacions pel temporal de pluja.

El Fòrum Gastronòmic que obre portes amb 200 empreses i més de 4.000 metres quadrats d'espai expositiu, es prolonga fins a dimarts que ve amb la sostenibilitat com a eix d'aquesta edició.