El desnonament previst per ahir al matí al carrer Agudes de Santa Eugènia es va aturar a darrera hora quan ja hi havia desenes d'activistes a la porta, entre els quals membres de la PAH Gironès (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca), regidors de la CUP i del PSC i membres de l'Associació de Veïns, disposats a mobilitzar-se en suport de la persona afectada, Maria Diva, que no havia pogut pagar el lloguerDes de la PAH Gironès s'havia acusat el consistori de desentre's del cas. Un cop es va saber que s'havia aturat el desnonament, es va iniciar un creuament de declaracions entre la plataforma i l'Ajuntament.

La tinent d'alcaldia d'Igualtat i Drets Socials, Eva Palau, va explicar que a aquest diari que la persona afectada mai s'havia posat en contacte amb el consistori per aquest motiu i que ells, abans d'ahir, en tenir coneixement del rebombori van posar-se a treballar per evitar que l'afectada es quedés sense llar. En aquest sentit, van indicar que ahir al matí, ella mateixa es va posar en contacte amb el màxim responsable a Girona de l'entitat bancària que té el pis en propietat, BuildingCenter, per aturar l'acció. De moment, s'hi podrà estar dos mesos mentre es busquen alternatives.

Des de la PAH però, s'assegura que abans d'ahir nit «a les nou del vespre, nosaltres aconseguíem que el banc l'atur Mai hem deixat de dir quan hi ha hagut una feina feta, de qui sigui», indicaven a Twitter.

L'alcaldessa Marta Madrenas va indicar que la prioritat del consistori sempre és «aturar tots els desnonaments» i va recordar que «el 2018 no s'ha fet efectiu cap desnonament a Girona dels previstos per via judicial, gràcies a l'actuació municipal». També que l'Ajuntament té «recursos i personal destinats a donar resposta a tots aquests casos, oferint un excel·lent servei públic». Respecte a l'afectada va dir que «va arribar als Serveis Socials la primavera passada» i que se la va «atendre per un tema diferent al de l'habitatge», com que «la setmana passada ens va demanar una visita, que vam establir per la setmana que ve. No se'ns va informar del perquè de la reunió».

Dies abans, la PAH Gironès havia explicat en un comunicat que la persona afectada és «una dona maltractada que va fugir d'una possible mort, com tantes que avui dia lamentem i plorem». I apuntava que desconeixien si «és veritable l'interès per la violència de gènere que ve reivindicant l'Ajuntament vist que no té solució d'aquest cas que coneix perfectament i del qual hem parlat amb ells, vist que han deixat arribar al desnonament». A més, apuntaven que se'ls havia «comunicat que estaven negociant amb BuildingCenter tot el bloc. Però com que des de principis d'any no s'ha convocat cap Mesa d'habitatge a la que pertanyem, no en tenim cap més notícia. Ni de cap pla d'habitatge ni de cap altra cosa. Ocultisme i fer sense comptar amb qui pateix el problema i qui proposa solucions».