Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 38 anys per apunyalar una dona a la plaça Santa Cugat de Salt. Els fets han passat pels volts de dos quarts de dues de la tarda, quan la policia ha rebut l'avís que una dona acabava de patir una agressió amb arma blanca quan caminava acompanyada d'una altra persona en aquest punt de la població i un home li ha clavat la ganivetada. Quan han arribat les patrulles de la policia local de Salt, que l'han assistit, la víctima es trobava a terra amb una ferida oberta a l'abdomen i ha estat traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ha ingressat a l'UCI amb pronòstic reservat.

Després de parlar amb diversos testimonis, S'ha iniciat una recerca per part dels cossos policials i, una hora més tard, agents de la policia local de Girona han localitzat l'agressor a La Sopa, on aquest es vantava d'haver apunyalat una dona. Els Mossos han procedit a la seva detenció.

El detingut, de nacionalitat marroquina i amb antecedents, passarà pròximament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Fonts policials han descartat que la víctima i el detingut tinguessin o haguessin tingut cap relació sentimental.

Segons ha pogut saber l'ACN, la víctima seria una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt i l'agressor ja hauria protagonitzat altres aldarulls com causar desperfectes a l'edifici del centre obert infantil de Salt llençant pedres o a vehicles del personal. Segons fonts properes al cas, l'agressor ja va ser denunciat i detingut per aquests fets.

El comitè d'empresa del personal del Consorci ha enviat un comunicat condemnant i rebutjant "rotundament" l'agressió que ha patit una companya seva "aquest matí durant l'exercici de la seva tasca professional". Els treballadors asseguren que en els darrers anys estan patint un "augment d'insults i agressions" que són "del tot inacceptables" i que els situen en posició "d'indefensió i vulnerabilitat".

Per això, han anunciat que es reuniran aquest dilluns per analitzar els fets i no descarten mobilitzacions per denunciar la falta de protecció en què treballa el personal del sector dels serveis socials.

A l'escrit, els treballadors, també han volgut fer arribar el suport a la companya, a la seva família i al seu entorn per "la recuperació física i psicològica" dels fets. "Estem commocionats i valorant la gravetat de la situació", insisteixen.