L'Ajuntament de Girona ha fet una proposta urbanística que suposaria un canvi radical en l'accés al pont de l'Areny des del carrer del Carme. La infraestructura connecta aquest carrer amb la zona del Mercat del Lleó creuant el riu Onyar en diagonal.

La proposta, dibuixada pels serveis municipals d'Urbanisme, suposaria eliminar el tram de calçada del carrer del Carme per convertir-lo en una vorera ampla de fins a cinc metres on només hi passarien a velocitat reduïda els vehicles que tenen aparcament al sector. Els vehicles que vulguessin dirigir-se a la plaça Catalunya haurien de pujar inicialment el pont i baixarien per on actualment hi ha unes escales per tornar a circular pel carrer del Carme ja superat tot el sector. El carril bici, que ara és en sentit contrari als vehicles, es canviaria de vorera i faria que els ciclistes pugessin el pont i es connectaria amb el ja existent al passeig General Mendoza.

Els veïns de Vista Alegre-Carme reclamen des de fa anys una remodelació del carrer del Carme per millorar-ne la mobilitat general, que disminueixi el trànsit i que es converteixi en un espai de passeig pacificat per als vianants que afavoreixi el comerç de la zona.

Es tracta d'un sector on els veïns i els comerciants han hagut de lluitar històricament per evitar l'abandonament. L'actuació permetria resoldre també les conseqüències de les fortes pluges que, actualment, provoquen que l'aigua que s'acumula al pont acabi caient al carrer, enlloc de fer-ho al riu Onyar. De fet, darrerament hi ha hagut danys en botigues i aparcaments per culpla de la pluja.

Estudi del pas de vehicles

Tot això coincideix amb els resultats d'un estudi d'intensitat de trànsit que va fer l'Ajuntament per analitzar si era viable convertir el pont en un vial d'un únic sentit de circulació (en sentit sortida de la ciutat). Les dades exposen que no és viable fer-ho a a curt i a mig termini.

El local social de Vista Alegre acollirà una presentació pública del projecte el 30 de novembre (20.00 hores).