Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 38 anys per apunyalar una dona a la plaça Santa Cugat de Salt. Els fets van passat pels volts de dos quarts de dues de la tarda, quan la policia va rebre l'avís que una dona acabava de patir una agressió amb arma blanca quan caminava acompanyada d'una altra persona en aquest punt de la població.

Quan hi van arribar les patrulles de la policia local de Salt, que la van assistir, la víctima es trobava a terra amb una ferida oberta a l'abdomen i va ser traslladada a l'hospital Trueta de Girona, on ha ingressat a l'UCI amb pronòstic reservat. Agents de la policia Municipal de Girona van localitzar l'agressor. La detenció s'hauria produït al centre La Sopa de Girona.

Possibles mobilitzacions

El detingut, de nacionalitat marroquina i amb antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Fonts policials van descartar que la víctima i el detingut tinguessin o haguessin tingut cap relació sentimental i investiguen si es coneixien.

La víctima treballa al Consorci Benestar Social Gironès Salt. Ahir, el comitè d'empresa de l'ens va «condemnar i rebutjar rotundament» l'agressió a través d'un comunicat. Segons explica el comitè, la dona estava «exercint la seva tasca professional» quan va ser apunyalada.

També exposen que «l'agressor ja havia estat denunciat» pel servei perquè havia atemptat contra béns dels professionals i havia fet destrosses al servei. El comitè preveu possibles mobilitzacions per «denunciar la desprotecció» amb la que treballa el sector dels serveis socials.