El jutge ha enviat a presó l'home que divendres va apunyalar una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. L'agressor va abordar la víctima, que anava acompanyada d'una altra persona, en ple dia i al mig de la plaça Sant Cugat del municipi. Els Mossos el van detenir poc després.

La dona va ingressar a l'UCI del Trueta amb pronòstic reservat. Segons han informat des del centre, ja ha sortit de l'Unitat de Cures Intensives i evoluciona favorablement.

L'arrestat, de nacionalitat marroquina, tenia antecedents i ja havia estat denunciat i detingut per protagonitzar altres aldarulls al centre obert infantil de Salt com causar desperfectes a l'edifici llençant pedres o a vehicles del personal.

Els fets van passar pels volts de dos quarts de dues de la tarda, quan la policia va rebre l'avís que una dona acabava de patir una agressió amb arma blanca quan caminava acompanyada d'una altra persona en aquesta plaça. Quan hi van arribar les patrulles, la víctima estava estesa a terra amb una ferida oberta a l'abdomen. Després de parlar amb diversos testimonis, els mossos van iniciar una recerca i, una hora més tard, van localitzar i detenir l'agressor.

Condemna dels fets

En un comunicat, els Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya lamenten els fets i condemnen l'agressió. Exposen que les agressions i amenaces tant físiques com verbals per part de persones que queden excloses dels ajuts públics o no veuen satisfetes les seves expectatives "s'estan convertint malauradament en episodis reiterats". És per això que reclamen "una resposta immediata per part dels poders públics".

També mostren la "desprotecció", "inseguretat", "por" i "angoixa" amb la qual treballen els professionals de l'atenció directa dels Serveis Socials. "Malgrat ser una realitat que va en augment, pocs municipis compten amb protocols d'actuació davant d'una agressió i la resposta institucional no sempre és satisfactòria", lamenten.

Els Col·legis Professionals reclamen "seguretat i protecció a la feina" i es posen a disposició dels poders públics per treballar conjuntament les mesures necessàries perquè no es tornin a repetir agressions com la de Salt.