El jutge va enviar ahir a presó l'home que divendres va apunyalar una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Saltapunyalar una treballadora del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. L'agressor va abordar la víctima en ple dia al mig de la plaça Sant Cugat del municipi i els Mossos el van detenir a Girona poc després. La dona va ingressar a l'UCI del Trueta amb pronòstic reservat. Segons van informar des del centre, ahir ja havia sortit de l'Unitat de Cures Intensives i evoluciona favorablement.

Més d'un centenar de treballadors del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt es van concentrar ahir al migdia davant de l'Ajuntament de Salt. La presidenta del comitè d'empresa, Gemma Martínez, va denunciar la situació de «vulnerabilitat» dels treballadors socials.

Mobilitzacions tota la setmana

El personal va acordar un seguit de mobilitzacions i aturades durant tota la setmana i que divendres faran un concentració a la seu de la Generalitat a Girona, però que també es farà a les quatre demarcacions catalanes.

L'arrestat, de nacionalitat marroquina, tenia antecedents i ja havia estat denunciat i detingut per protagonitzar altres aldarulls al Consorci Benestar Social Gironès-Salt com causar desperfectes a l'edifici o a vehicles del personal.

A la condemnació dels fets també s'hi han sumat els Col·legis Professionals de Treball Social, Psicologia i Educadores i Educadors Socials de Catalunya. A través d'un comunicat, exposen que les «agressions i amenaces tant físiques com verbals per part de persones que queden excloses dels ajuts públics o no veuen satisfetes les seves expectatives s'estan convertint malauradament en episodis reiterats». També posen de manifest la «desprotecció», «inseguretat», «por» i «angoixa» amb la qual treballen els professionals de l'atenció directa dels Serveis Socials. «Malgrat ser una realitat que va en augment, pocs municipis compten amb protocols d'actuació davant d'una agressió i la resposta institucional no sempre és satisfactòria», lamenten.

Segons el comitè d'empresa del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt el Departament d'Afers Socials ja s'ha compromès a elaborar un protocol de riscos per prevenir que es tornin a repetir agressions com la de Salt.