La festivitat de Hanukkà, la festa jueva de les llums, se celebra demà al pati del Museu d'Història dels Jueus, en un acte públic i obert a tothom. L'acte començarà a les set del vespre. En aquesta ocasió, el col·lectiu Nova Escola Catalana serà l'encarregat d'il·luminar amb textos i cançons per tal de conèixer millor la història de la festa i els costums que hi estan relacionats: encesa del canelobre, càntics i danses, i degustació de sufganiot, bunyols típics elaborats, aquest cop, per l'alumnat de primer curs de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria de Girona.

El patronal del Call convida a participar de l'encesa de petites flames per construir un mosaic amb què vol omplir el pati de llum, perquè el color groc de la flama arribi a l'escalf de totes les llars.

Hanukkà se celebra cada any el dia 25 del mes de quisleu del calendari jueu, i commemora la victòria del poble jueu sobre l'ocupació grega (segle II a.n.E.) i la posterior purificació i renovació del Temple. La celebració és tan llarga com braços té el canelobre (vuit dies). Aquest any comença la vigília del 3 de desembre. Les espelmes s'encenen després de la posta de sol d'acord amb la tradició jueva i la darrera espelma s'encendrà la nit del dia 9. La festa, que simbolitza la renovació de la llum, també vol manifestar la voluntat de Girona de ser «ciutat de trobada i acostament de cultures i oberta a la riquesa de la diversitat».