El grup municipal socialista presentarà al ple de dilluns una moció per reclamar noves ofertes de Certificats de Professionalitat (CP) per adequar l'oferta formativa del Servei Municipal d'Ocupació a l'oferta de feina existent a la ciutat tenint en compte el sector i l'especialització d'aquesta.

«Segons l'Informe del mercat de treball del segon trimestre del 2017, la situació del mercat de treball a Girona reflecteix una taxa d'atur a la ciutat del 13,01%, que, segons diferents àmbits territorials, supera el 20%, amb un 73% dels enquestats entre 30-44 anys que busquen una nova feina on els elements més ben valorats com a decisius en la cerca de feina són la formació, els coneixements i l'experiència, a més de l'actitud vital, la qual cosa ens empeny a donar suport a les polítiques actives d'ocupació i plantejar nous reptes», ha explicat la regidora socialista Sílvia Paneque.

«Ara mateix les mancances que hem detectat i les demandes que hem rebut per part d'agents econòmics de la ciutat són les de CP d'animació fisicoesportiva i recreativa, socorrisme, jardineria i restauració del paisatge, gestió ambiental, dinamització comunitària, operacions auxiliars de fabricació mecànica, muntatge i posta en funcionament de béns d'equip i maquinària industrial, operador de sistemes informàtics, operacions bàsiques en el muntatge i manteniment de renovables. Però són propostes a incorporar, si es vol en el debat del Consell Municipal FP i Ocupacional», ha explicat el regidor Joaquim Rodríguez.

El Servei municipal d'ocupació SMO participa del programa de Formació ocupacional (FOAP), mitjançant cursos vinculats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals on s'estableixen els requisits docents i les homologacions d'espais.

El curs 2017/18, l'SMO oferia: Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, activitats de venda, activitats auxiliars de magatzem, neteja de superfícies en edificis i locals. Els certificats de professionalitat són un tipus de formació teoricopràctica que tenen com a finalitat millorar la qualificació professional i la capacitació d'inserció laboral de les persones.