L'activista social Dolors Serra, l'educadora social Cristina Andreu, el regidor de la CUP Lluc Salellas, l'empresari Xevi Montoya i el regidor de MES Pere Albertí són els cinc candidats que encapçalen la llista de Guanyem Girona per a les pròximes eleccions municipals. Una candidatura que va ser aprovada dimarts per assemblea amb l'aval de més de dos terços dels 84 vots emesos.

«La idea és entrar a governar», va explicar el portaveu de Guanyem, Carles Serra, ahir en roda de premsa. L'ordre i per tant el nom del candidat que liderarà la llista es donarà a conèixer aquest dissabte al migdia en un acte festiu al Jardí de la Infància de Girona.

La llista està composta per dues dones. Una d'elles és la Dolors Serra, qui compta amb una llarga trajectòria a l'activisme social. Actualment està implicada a la plataforma Girona Acull i a la Xarxa dels Drets Socials. També hi ha l'educadora social Cristina Andreu, qui compta amb experiència laboral a l'Ajuntament de Girona i a la Generalitat.

Per altra banda, la llista compta amb dos regidors de l'Ajuntament de Girona. De la CUP prové el periodista i politòleg Lluc Salellas, i de MES Pere Albertí, qui va ser director de l'Institut de Montilivi. I per últim, hi ha l'empresari i membre de Comú de Girona Xevi Montoya, qui té una consultoria i ha format part de la junta d'Òmnium del Gironès.

La llista de Guanyem ha estat confeccionada a través d'un procés participatiu on els ciutadans podien proposar fins a tres candidats. Més de 400 persones van participar-hi, i d'aquí se'n van extreure més de 250 noms. Aquestes propostes van ser assumides per l'equip de Guanyem Girona i es va contactar personalment amb elles. D'aquestes, un total de 100 persones van acceptar incorporar-se a la candidatura de la plataforma.

Tot seguit, una comissió oberta va escollir els cinc candidats que encapçalen la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals. Tant per triar aquests noms com pels que els seguiran i es donaran a conèixer més endavant, s'han seguit quatre criteris. Aquests són: paritat de gènere, que es faci visible un equilibri entre els barris, que es visualitzin les lluites socials de la ciutat i que els primers llocs de la llista estiguin integrats per persones amb experiència en gestió en àmbits concrets.

«L'interès en aquest procés era que s'hi impliquessin persones del món associatiu i de l'activisme peró, sí que ens va semblar coherent que els primers llocs estiguessin ocupats per persones amb una certa projecció pública i que coneguessin l'Ajuntament per dins», va explicar Serra. Un cop proposats els primers noms, la llista va passar dimarts per assemblea i es va aprovar amb l'aval de més de dos terços dels 84 vots emesos.

Guanyem Girona va néixer aquest octubre passat, amb un manifest fundacional que ja ha rebut més de 580 suports i compta amb 400 adhesions. En formen part la CUP, MES, el Comú de Girona, Som Alternativa, Pirates, Lluita Internacionalista, a més d'entitats com l'Espai Antiracista, la Xarxa pels Drets Socials o l'associació Aigua és Vida.

El portaveu de la plataforma va apuntar ahir que la campanya electoral del grup comptarà amb actes als diferents barris de la ciutat «amb la idea de comptar amb l'opinió de les entitats i associacions de veïns», així com saber les problemàtiques que tenen.