Milers de nens han sortit als carrers de Girona per rebre el Reis d'Orient aquest dissabte. El bon temps i el fet que caigués en cap de setmana ha fet que els Jardins Fora Muralla s'omplissin una hora abans que Ses Majestats arribessin a la ciutat. El president de la confraria dels Manies de Girona, Narcís Reixach, explica que estan "molt contents" amb la resposta dels gironins i reconeix que la climatologia "ha ajudat" a que vingués més gent.

A les sis de la tarda la cavalcada ha arrencat i els tres reis han baixat a peu durant mitja hora fins al pont d'Alferes, on han pujat a les carrosses i han començat el recorregut que, pels volts de les vuit del vespre, els ha portat fins a la Plaça del Vi, on els ha rebut l'alcaldessa, Marta Madrenas.

Els somriures i les cares d'il·lusió dels més petits han estat una constant durant les més de dues hores de cercavila. Milers de nens cridaven al pas de Ses Majestats en una tarda freda però que, a diferència de l'any passat, no ha estat passada per aigua. "Cada any és un orgull i una il·lusió immensa per a nosaltres poder organitzar la cavalcada i la veritat és que la resposta sempre és extraordinària", concreta el president de la confraria dels Manaies de Girona, Narcís Reixach.

A les cares dels nens s'hi sumaven les de molts pares que han aprofitat que la jornada ha caigut en dissabte per acostar-se a Girona. L'Anna ve de Caldes de Malavella (Selva) i explica que és la primera vegada que ve als campaments. "Ha valgut la pena, és una experiència molt maca i per la nena encara més", assenyala.

I és que la d'aquest 2019 ha estat una de les més multitudinàries cavalcades de Reis de Girona. La Plaça Catalunya s'ha omplert de gent amb ganes de saludar i, en molts casos, donar la carta als Reis d'Orient.

L'Albert explica que sempre li dona personalment al Rei Melcior i que aquest any també ho ha fet. "És el que més m'agrada de tots tres, i sempre el vinc a saludar", ha afegit.

Com ja ve essent habitual, l'Ajuntament de Girona ha disposat una carpa de Protecció Civil on els nens podien recollir polseres per tal de poder-los identificar en cas que algun es perdés enmig de la multitud.

Aquest any un Baltasar sense pintar

Una de les novetats d'aquest any de la cavalcada gironina ha estat el fet que el rei Baltasar no se l'ha pintat. Reixach explica que des de la confraria cada any fan una selecció de persones que han fet "mèrits o coses importants" per la ciutat, i aquest any un d'ells era una persona de pell negra.

De fet, Reixach ha explicat que de cara a l'any vinent el rei negre no té perquè ser una persona que tingui aquest color de pell. "Esperem que la gent reaccioni i que Girona, que és una ciutat amb percentatge important de gent de pell negra, trobem algú que es manifesti en favor de la ciutat o faci mèrits", ha assenyalat.

Incident amb la carrossa del rei negre

Al final de la cavalcada s'ha produït un dels incidents de la nit, i és que el Rei Baltasar ha vist com part de la seva carrossa es desmuntava i obligava a aturar la comitiva. Afortunadament ningú ha pres mal i la cavalcada ha continuat sense cap altre incident.