L'Ajuntament de Girona ha encarregat als serveis tècnics municipals l'estudi de la viabilitat de la construcció d'una passera per a vianants i bicicletes per creuar l'Onyar entre el carrer del Carme i el barri de Montilivi, així com la posterior redacció del projecte constructiu resultant d'aquest estudi. Aquesta infraestructura fa una quinzena d'anys que està prevista al pla general i fa uns mesos una plataforma veïnal va reivindicar formalment que es construís, tal com va avançar Diari de Girona en l'edició del 22 de novembre de l'any passat.

Aquest estudi de viabilitat queda establert en el decret que ha firmat avui al matí l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, tal com es va comprometre en una reunió celebrada aquesta setmana amb la Plataforma de Veïns pel Pont Carme-Montilivi. En el decret, l'Ajuntament també es compromet a mantenir informats els veïns de les solucions tècniques que es derivin de l'estudi.

D'aquesta manera es vol començar la tramitació per poder executar una obra prevista en el planejament urbanístic de la ciutat, amb la voluntat de facilitar les connexions entre els barris del Carme - Vista Alegre amb Montilivi. Per això, l'Ajuntament és propietari d'un terreny a l'alçada del carrer del Carme 54 amb l'objectiu que sigui el punt des d'on s'hi pugui accedir.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha destacat que «es tracta de dos barris que interactuen molt entre ells i que comparteixen serveis i, per tant, des de l'Ajuntament hem de posar les eines per facilitar la mobilitat que ja existeix entre el Carme i Montilivi. El meu compromís amb els veïns ha sigut el de tenir el projecte fet aquest 2019».

La passera ha de permetre el pas de vianants i bicicletes per sobre el curs de l'Onyar que en un punt on tots els residents han de fer molta volta per accedir a serveis recursos públics que tenen assignats com ara el CAP Montilivi o l'escola Pericot. També amb el carril bici del carrer Emili Grahit. A més, recorden que quasi no tenen aparcaments a la zona i la connexió els permetria no haver de deixar el vehicle tan lluny. També recorden que no tenen comerços de proximitat.

La plataforma havia iniciat també una recollida de firmes per tal de tenir més força en la reclamació. En pocs dies ja n'havia aconseguit 160 i el suport de diferents formacions polítiques com ara ERC, la CUP, Catalunya en Comú i el PSC.