11 de gener de 2019
11.01.2019
Diari de Girona

El PSC de Salt alerta del risc d'incendi per l'onada de fred per les ocupacions de pisos

Els socialistes recorden que les connexions irregulars a subministraments són insegures i es fan sense garanties

11.01.2019 | 12:49
Joan Martín

El PSC de Salt ha alertat que les ocupacions d'habitatges i les connexions als subministraments irregulars "generen inseguretat i risc d'incendi". Els socialistes avisen que "això augmentarà durant l'onada de fred". A més recorden que amb el govern d'ERC i IpS- CUP des de 2015 s'han "disparat les ocupacions fins a arribar gairebé al mig miler" en aquest mandat. Segons els socialistes, el regidor d'Habitatge Ferran Burch (IpS-CUP), va admetre el novembre que a Salt hi havia més de 450 habitatges buits amb persones que hi vivien il·legalment.

Per al partit de l'oposició a Salt, les ocupacions no només comporten problemes de seguretat jurídica per als propietaris, sinó que "impliquen problemes de seguretat i risc d'incendi" a causa de connexions "injustes i pirates", com a casos que s'han donat les últimes setmanes a Catalunya coincidint amb l'arribada del fred.

Els socialistes afirmen que l'augment d'incidències es deu al fet que es connecten aparells massivament per combatre el fred i sense tenir la garantia que les instal·lacions són adequades i segures, el que considera que posa en risc tant als ocupants de l'habitatge com als seus veïns.

El PSC reitera que no afecta només a la propietat, «sinó a la seguretat i la vida de les persones". Els socialistes reclamen al govern d'ERC i la CUP de Salt que "s'afanyi a atendre les persones vulnerables i oferir-los un habitatge social a preu assequible", excloent-hi "a les que volen abusar del sistema".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit