La mesa de contractació ha proposat a l'Ajuntament de Girona que l'empresa Senyals Girod SL porti a terme les obres d'ampliació de la vorera est de la travessera Santa Eugènia. Es tracta de la vorera que pertany a Girona, ja que l'altre costat, la vorera oest, ja és al terme municipal de Salt. Malgrat que el consistori gironí va contactar amb el saltenc per si volien fer l'obra al mateix temps, aquest segon, va refusar, de moment, l'oferiment.

Al concurs per fer l'ampliació de la vorera de Girona s'hi van presentar vuit empreses. El preu de sortida era de 199.992 euros i la vencedora va oferir fer els treballs per 178.692 euros.

El projecte preveu adaptar la vorera a la normativa vigent d'accessibilitat. L'àmbit de l'obra, de 1.626,68 metres quadrats, comprèn quatre trams de la travessera de Santa Eugènia, entre el carrer de les Filadores i el carrer de la Maçana.

L'actuació principal consistirà a ampliar la vorera per respectar una distància de pas lliure de més d'un metre i mig i es deprimiran els paviments de les voreres de les cruïlles per tal de fer-les accessibles al pas de vianants i persones amb mobilitat reduïda.

L'obra que es portarà a terme preveu mantenir els sentits de circulació existents, però eliminar l'aparcament de vehicles de la travessera en el tram entre el carrer de Costabona i el carrer de Félix Lope de Vega. Aprofitant l'obra, se substituiran dues lluminàries existents en el tram afectat per noves unitats amb tecnologia LED, s'ampliaran els embornals que hi ha, es renovarà la xarxa d'aigua afectada i s'instal·larà d'un prisma de telecomunicacions.