La Policia Municipal de Girona va rebre ahir el Premi ADR i Mediació a la millor pràctica en mediació i altres mitjans de resolució de conflictes impulsada per l'Administració local de Catalunya. Concretament, el guardó reconeix la bona feina feta per la policia gironina amb el projecte Facilitadors 3.0.

Aquest iniciativa va néixer el 2016 amb l'objectiu de detectar els conflictes, sobretot en l'àmbit del ciberassetjament, en les escoles i els instituts de Girona. En el marc del projecte, des de la Policia Municipal es formen diversos alumnes de cada centre perquè siguin referents en el seu institut o escola per a la resta d'alumnat a l'hora de denunciar casos de ciberassetjament o d'assetjament. Aquests alumnes referents, o facilitadors, comuniquen després a la Policia els casos que els arriben.

Els premis ADR i Mediació, que aquest any atorga per primera vegada el Departament de Justícia, reconeixen l'originalitat i la innovació de les experiències més interessants dutes a terme en mediació entre l'1 de gener de 2016 i el 30 de juny de 2018.