23 de gener de 2019
23.01.2019
Diari de Girona

Detecten 14 fraus elèctrics en un nou operatiu policial al barri de Font de la Pólvora

Durant el dispositiu el consum de llum ha arribat a baixar fins a un 65% en els carrers Avellaner, Castanyer i Roure; i un 45% en tot el veïnat

23.01.2019 | 12:43
Detecten 14 fraus elèctrics en un nou operatiu policial al barri de Font de la Pólvora

La Policia Municipal de Girona, els Mossos d'Esquadra i tècnics d'Endesa van tornar ahir al matí al barri de la Font de la Pólvora en un nou operatiu contra el frau elèctric. Els tècnics van entrar a diferents escales dels carrers Avellaner, Castanyer i Roure, on es van inspeccionar 92 comptadors i es van detectar catorze casos de frau.

L'operatiu forma part dels dispositius periòdics que la policia i Endesa porten a terme per detectar casos de frau elèctric. «Com a Ajuntament, no hi tenim res a veure», va voler puntualitzar el vicealcalde de Girona, Eduard Berloso, desmarcant-lo dels que va anunciar el consistori que duria a terme per desconnectar aquells comptadors que no estiguin regularitzats.

Entre d'altres, els tècnics d'Endesa es van trobar fins i tot amb un cable que sortia d'un dels habitatges i que estava endollat directament a un fanal del carrer. El vicealcalde va dir que aquest operatiu «desgraciadament» confirma allò que ja va posar de relleu l'alcaldessa: que al barri hi ha veïns que punxen la llum «de manera perillosa» i perjudiquen aquells veïns que paguen regularment les seves factures (perquè s'acaben quedant a les fosques). De fet, Endesa va explicar que, tant bon punt els efectius policials van entrar a la zona, el consum elèctric en aquests tres carrers va arribar a baixar fins a un 65% i un 45% en el conjunt del barri.

Per altra banda, l'Ajuntament continua amb la seva campanya per lluitar contra el frau elèctric. Per ajudar aquelles famílies que s'han vist forçades a punxar la llum per necessitat, el consistori els va demanar que anessin a serveis socials per regularitzar la situació. També s'ha organitzat una reunió informativa per al proper 31 de gener.

A partir d'aquí, amb patrulles mixtes es comprovarà comptador per comptador i desconnectaran aquells que no tinguin contracte vigent. L'alcaldessa de Girona, a més, ja va anunciar que l'Ajuntament es personaria com a acusació particular contra aquells qui, de manera reiterada, continuïn punxant la llum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook