El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul·la la quota anual que l'Ajuntament de Girona paga a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Davant d'això, la portaveu de Ciutadans a Girona, Míriam Pujola, exigeix el retorn dels més de 49.000 euros que el consistori va pagar a l'entitat entre el 2012 i el 2017.

Concretament, la sentència declara nul de ple dret el Decret d'Alcaldia signat el 2014 pel llavors alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que avalava el pagament anual de 8.169 euros a l'associació. Segons ha explicat Pujola en roda de premsa, l'escrit especifica que "la despesa aportada a l'AMI no supera el control de legalitat". "Entre altres coses perquè els objectius de l'entitat no obeeixen els interessos específics dels gironins", ha matisat.

La sentència respon a un recurs contenciós-administratiu interposat per la Delegació del Govern el 2014. Els grups municipals han tingut coneixement d'aquesta notificació avui i aquesta es donarà compte en el pròxim ple que tindrà lloc l'11 de febrer.

Ciutadans sol·licitarà a la Secretaria de l'Ajuntament de Girona la revisió d'ofici de tots els decrets que avalin el pagament d'aquesta quota a l'associació. A més, la formació taronja ha explicat que si l'AMI no retorna els diners, emprendran mesures legals contra "el fugitiu Puigdemont i Marta Madrenas". "Des del grup municipal i juntament amb els serveis jurídics mirarem si aquests fets són constitutius de delicte i a partir d'aquí actuarem", ha afirmat.