L'expresident i actual senador José Montilla ha visitat avui el barri de Torre Gironella per participar en un acte en motiu de la celebració dels 40 anys del PSC a Girona. Allà ha saludat els veïns d'aquest barri que fa dos mesos que pateixen talls de llum constants.

Montilla ha conversat amb militants socialistes històrics, amb gent originària del seu poble, Iznájar (Còrdova), i fins i tot, amb persones amb qui té algun parentesc llunyà.

El president veïnal, Rafa Lobato ha estat contundent: «Volem solucions ja. Prou excuses i de dir-nos que tot estarà arreglat la setmana vinent o el proper mes. Hi ha un problema d'un transformador obsolet i un cablejat dels anys seixanta».

Ha recordat que hi ha quatre veïns que necessiten electricitat perquè dormen amb aparells respiratoris elèctrics i ha explicat que han vist algun operari de la companyia elèctrica però que no considera que estiguin treballant per resoldre els problemes. La nit de divendres van patir un nou tall de llum, d'unes tres hores.

Uns 150 talls en dos mesos

La portaveu i alcaldable del PSC a Girona a les properes eleccions, Sílvia Paneque, ha explicat que els veïns han patit uns 150 talls de subministrament elèctric en dos mesos, ha recordat el seu compromís d'ajudar-los amb allò que puguin i ha lamentat que l'equip de govern centri la problemàtica dels talls de llum només en el frau elèctric. «El prioritari és que el servei s'asseguri qui paga la llum», ha assenyalat.

Montilla ha exposat que farà «gestions» com a interlocutor amb el ministeri d'Indústria i amb la direcció general d'energia de la Generalitat. Ha indicat que hi ha un problema de manca d'inversió de l'empresa però que «l'administració ha de tutelar» el servei i que aquesta exigència l'han de tenir les administracions, «començant per l'ajuntament».

«En el nostre país, a part de grans coses i idees hi ha problemes que afecten la gent de manera molt directe. Els governs, des del local fins a altres nivells de l'administració, fonamentalment s'han de dedicar els interessos de la gent i a solucionar aquests problemes», ha conclòs.