L'Ajuntament de Girona ha presentat aquest matí la Mobile Week Girona, un espai obert de reflexió entorn al desenvolupament tecnològic i digital que tindrà lloc per primera vegada a la ciutat del 21 al 23 de febrer i que reunirà experts en la temàtica d'arreu del país. A la presentació hi han assistit l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, i el director de la Mobile Week, Esteban Redolfi.

Sota el lema "La nostra senzilla relació amb la tecnologia", les jornades convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d'àmbits com el turisme, la ciència o la l'educació.

Per Girona, la iniciativa suposa un repte i, alhora, una oportunitat de liderar la conversió de la revolució tecnològica en un sector econòmic potent pel territori. "Des de l'Ajuntament de Girona tenim voluntat de convertir-nos en ciutat tecnològica. Volem ser un referent per ajudar altres municipis a digitalitzar-se i fomentar al mateix temps la vocació tecnològica entre les dones", ha destacat l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

"La Mobile Week és clau pel nostre objectiu, i el fet que s'hagi organitzat amb la implicació d'entitats, sector públic i sector privat del territori ens assegura que resultarà en un benefici tant pel nostre teixit empresarial com per tota la ciutadania", ha assegurat Madrenas.

La trobada consistirà en una vintena de conferències i s'estructurarà al voltant de tres grans temàtiques. Tal com ha explicat el director de la Mobile Week, Esteban Redolfi, "les activitats tindran un marcat caràcter local i tractaran aspectes d'especial rellevància per la ciutat".

En aquest sentit, el dijous, dia 21 de febrer, es parlarà de noves economies socials a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona; l'endemà, es debatrà sobre ciutats i territoris digitals a la Sala d'actes del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i, finalment, el dissabte dia 23 de febrer tancaran la jornada una sèrie de xerrades sobre tecnologia i educació, que tindran lloc a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè.

L'activista Mohamed El Amrani; el viticultor Josep Serra, del Celler La Vinyeta; el director del Patronat de Turisme de Tarragona, Angel Arenas; la cofundadora de Wikiloc Montserrat Jordi; el director del programa de TV3 "Què, Qui, Com", Jaume Vilalta, o la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, seran algunes de les persones que intervindran en les jornades. "En total hi haurà més de quaranta ponents de prestigi i totes les activitats seran gratuïtes i d'accés lliure, tot i que caldrà inscriure-s'hi prèviament", ha explicat la regidora Glòria Plana Yanes.

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya que té per objectiu, segons ha explicat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer, "fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l'estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital".