Una quinzena de candidatures de confluència municipal d'esquerres, inclosa Guanyem Girona, s'han ajuntat per crear un nou espai polític que superi els propis municipis i tingui veu pròpia a nivell nacional. Impulsats pels líders de Guanyem Badalona, Dolors Sabater; Guanyem Cerdanyola, Carles Escolà, i Decidim Ripollet, José M. Osuna, el nou espai es proposa «frenar l'avenç de l'extrema dreta» a les pròximes eleccions municipals superant la lògica dels partits tradicionals i fent fronts comuns d'esquerres arreu del territori. A més, passat el 26 de maig es crearan grups propis a les Diputacions i Consells Comarcals. Tot i això, asseguren que no s'imposarà a les candidatures la cessió dels vots al nou espai, que s'acabaran repartint també entre ERC, Comuns i CUP, en funció de les negociacions entre partits a cada municipi.

Segons van afirmar els seus impulsors, Badalona és un clar exemple de la «involució democràtica» que representa en aquesta ciutat el lideratge del PP i que «amenaça» el conjunt de Catalunya. És per això que des de Municipalistes per la república des de baix criden a replicar experiències com la de Guanyem arreu del territori.

«Calen grans acords populars i interpel·lem a partits i moviments socials i polítics d'esquerres, demòcrates i republicans a construir grans confluències que facin de dic de contenció de l'avenç de l'autoritarisme i el feixisme», va exclamar l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.