A l'equip de govern de Girona només li faltava una abstenció per poder aprovar els pressupostos del 2019, després que ERC ja hagués anunciat que s'abstindria. I aquest recolzament ha arribat de la mà del PP, que ahir va anunciar en roda de premsa que després d'intenses negociacions amb el govern s'abstindrà en l'aprovació dels comptes municipals. «No és el nostre pressupost i no hi votarem a favor, però tampoc posarem pals a les rodes», va anunciar la portaveu del grup municipal, Concepció Veray.

Si res no canvia, l'equip de govern compta amb els 10 vots a favor del seu partit (CiU), les 4 abstencions d'ERC i 1 del PP per aprovar dilluns els pressupostos. Per altra banda, ahir el PSC (4 regidors) es va sumar a la decisió de la CUP (4) i Cs (2) de votar «no» als comptes.

Uns pressupostos no ideològics

La decisió del PP d'abstenir-se als pressupostos arriba després d'unes intenses negociacions amb l'equip de govern en què s'han pactat noves partides i algunes modificacions. Veray va voler deixar clar ahir que aquests no són «uns pressupostos ideològics, sinó de ciutat», motiu pel qual s'ha assegut a negociar amb el govern. «La meva posició en relació amb el procés independentista és la mateixa, seguiré defensant la unitat, la constitució i l'estat de dret», va puntualitzar la portaveu del PP.

Per altra banda, va destacar que «no aprovar els pressupostos seria paralitzar la ciutat», i per tant, el PP «per responsbilitat» ha fet un esforç per «trobar punts d'acord» amb el govern i «donar als gironins allò que necessiten».

Un dels principals pactes als quals han arribat CiU i PP és duplicar la partida destinada a la instal·lació de càmeres de videovigilància a la ciutat, que augmentarà fins als 100.000 euros. En aquest sentit, Veray va valorar positivament l'increment de la plantilla de la Policia Local amb 10 agents més perquè això «permetrà tornar a tenir policies de barri».

Per altra banda, també s'han pactat diferents accions concretes als barris: 30.000 euros per millorar els accessos de Torre Gironella; 15.000 euros per millorar la plaça Jordi de Sant Jordi del Mercadal; 10.000 euros per a un nou aparcament a la zona escolar de Montjuic; i 10.000 euros per cobrir la pista del carrer Collsacabra (al barri de Domeny).

Pel que fa al tema urbanístic, tambe s'ha pactat l'asfaltatge i millores de mobilitat en els carrers de Germans Sàbat, Domeny, Vila-roja, Montilivi, Pont Major i, específicament, a la plaça de Reina Sibil·la de Fortià (encreuament de Jaume I i Joan Maragall). També s'adequaran les voreres del carrer Costa Brava (Sant Narcís), de la pujada de Montjuic i del barri de Font de la Pólvora. Pel que fa a l'enllumenat, es prioritzarà la millora lumínica de l'avinguda Pericot i l'avinguda Montilivi. Finalment, els comptes d'aquest 2019 inclouran una partida per engegar una campanya de control i cens de gossos perillosos i dotacions per netejar la riera Bullidors i estudiar millores a les zones comercials del Pont Major i Santa Eugènia.