Girona ha impulsat una campanya per informar als turistes que visiten la ciutat amb bicicleta les normes de circulació del Barri Vell. Des del 31 de gener, quatre agents de turisme consciencien turistes i empreses de cicloturisme sobre la necessitat de fomentar la convivència entre bicicletes i vianants.

Aquesta tasca informativa, que durarà sis mesos, pretén evitar que aquests grups passin pels espais on hi ha més volum de gent, que respectin els senyals i la velocitat permesa en aquesta zona, que estacionin als llocs habilitats i que els punts de trobada es facin en àmbits més oberts i a la part exterior del barri.

L'Ajuntament també ha editat uns fulls informatius de bones pràctiques en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. «L'objectiu és pal·liar les molèsties que a vegades els ciclistes generen als veïns del barri», va explicar la regidora de Turisme, Glòria Plana. La mesura també pretén reordenar el trànsit de les bicicletes pels carrers de la ciutat i garantir la coexistència entre les bicicletes i els vianants. «Ha de ser una ciutat amable per passejar-hi i també per practicar-hi esport», va puntualitzar.