La jove gaditana Begoña Arana Álvarez ha estat reconeguda amb el Premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) Social 2019. El nom del premiat s'ha anunciat avui en un acte presidit per la Reina i celebrat davant unes 400 persones en el Complejo Cultural Sant Francisco de Càceres. El jurat ha destacat de la premiada "el seu compromís social des de molt jove, un compromís que es complementa amb un procés formatiu que li ha donat eines per millorar la realitat que l'envolta".

El jurat també ha destacat de la premiada "la seva capacitat de gestió i resiliència en la recuperació d'un recurs, el Nuevo Hogar Betània, dirigit a generar oportunitats en un context socioeconòmic d'altíssima vulnerabilitat; i en un moment històric que requereix d'espais de referència on les persones puguin conviure i sentir-se part d'un món més digne i just.

En un missatge difós durant l'acte i després de conèixer el reconeixement de la FPdGi, Begoña Arana ha transmès el seu agraïment pel premi perquè, ha assegurat, li serveix "per seguir lluitant per una societat molt més justa i per l'equilibri del compliment dels drets fonamentals ".

Càceres s'ha sumat un any més a les seus escollides per a les proclamacions dels premis. El recinte firal Infecar de Gran Canària va acollir el 6 de febrer la proclamació del premi Empresa; l'auditori Global Omnium a l'Aquari de Sevilla va acollir el 20 de febrer l'entrega del premi Arts i Lletres; i el CIMUS (Centre Singular d'Investigació en Medicina Molecular i Malalties Cròniques) de Santiago de Compostel·la (27 de març) el de Recerca Científica.

En aquest 2019, l'entitat celebra el seu 10è aniversari, i ho fa amb un conjunt extraordinari d'activitats que tenen el seu inici en aquesta gira i que es prolongaran fins al novembre, quan se celebrarà un gran esdeveniment a Barcelona, on els joves seran els veritables protagonistes.

La iniciativa pretén augmentar la visibilitat dels joves del país i la seva presència social, premiant anualment la trajectòria de quatre referents en els àmbits empresarial, científic, cultural i social, que hagin destacat per la seva actitud emprenedora i innovadora, així com per la seva capacitat transformadora. La FPdGi vol mostrar, així, un cop més, el seu compromís amb la construcció, a tot Espanya, d'una comunitat en la qual el talent i la formació garanteixin oportunitats de futur per als joves. Els Premis Fundació Princesa de Girona estan dotats amb 20.000 euros, el doble que en edicions anteriors.