La Diputació i l'Ajuntament de Girona van indicar ahir que no poden evitar l'acte de Vox al Canal de Salt aquest dissabte. Exposen que «en una reunió del Consorci d'Arts Escèniques, integrat pels ajuntaments de Salt i Girona, i la Diputació, en què hi era present la regidora de Cultura d'IPS-CUP de Salt, Eva Rigau, es va consensuar que no hi havia eines jurídiques per evitar l'acte de Vox».

En un comunicat, la Diputació assegura que «és totalment fals» que permetin aquests actes fent entrar Vox «per la porta del darrere», tal com manifesten la CUP i Independents per Salt (IPS). La Diputació exposa també que no té mecanismes legals per evitar l'ús d'aquest espai. També recorda que la Diputació ha acordat exercir el dret de separació del Consorci, atenent que els ajuntaments de Salt i Girona «n'han d'assumir l'organització, l'estructura i el funcionament, i que la Diputació s'ha de centrar en la cooperació i l'assistència als municipis».

Mentrestant, el portaveu de CiU a Girona, Carles Ribas, va exposar que «a ningú li agrada veure actes d'extrema dreta» i que per això, l'alcaldessa, Marta Madrenas, ha demanat un informe jurídic per mirar com es poden evitar. Indica que responsabilitzar l'alcaldessa «per un acte que ni es fa a Girona, ni tenim les eines per incidir-hi, és demagògia» i reclama anar junts «contra l'extrema dreta, però amb franquesa i sense atacs partidistes».

Moció Antifeixista

D'altra banda, la Plataforma Antifeixista Gironina també ha «exigit públicament a les administracions que «impedeixin» l'acte de VOX. A més, va registrar la setmana passada una moció a l'Ajuntament de Girona, que es debatrà a l'abril, en què demana declarar Girona com a «municipi contra el feixisme i el racisme, i en favor de la convivència en la diversitat». Proposa, per exemple, que es «denegui l'ús d'equipaments públics i de la via pública a col·lectius i formacions polítiques que incitin a la discriminació racial, ètnica, cultural, de gènere o política.