El regidor del PSC a Girona Quim Rodríguez Quim Rodríguezserà el cap de llista dels socialistes a Sarrià de Ter a les municipals del proper 26 de maig. Rodríguez, originari de Sarrià i on encara manté forts vincles, substituirà així Roger Casero per intentar recuperar ter­reny per als socialistes en un municipi on havien tingut històricament l'alcaldia.

Rodríguez, que acumula una experiència de quatre anys com a regidor a Girona, opina que el projecte socialista a Sarrià tindrà principalment dos grans reptes. El primer serà articular una veritable àrea urbana de la qual formi part el municipi, amb taules sectorials per tractar els temes que afectin la localitat, com per exemple qüestions culturals, d'ocupació i, sobretot, medi ambient. Rodríguez assenyala que el medi ambient «no entén de límits municipals», i que Sarrià es veu afectada per focus emissors com la fàbrica Hinojosa o la pedrera Rubau, situada al terme de Girona però que també afecta als veïns de Sarrià. «Estem envoltats de focus emissors, que haurien d'estar més controlats i comptar amb més mesures pal·liatives», assenyala Rodríguez.

D'altra banda, el nou candidat del PSC sarrianenc també vol demanar a la Generalitat que desenvolupi plans sectorials per debatre les qüestions importants que afecten la població, com ara el mateix medi ambient, el desenvolupament del futur institut o la necessitat d'una residència per a la gent gran.

Rodríguez s'ha mostrat molt agraït als seus companys per l'oportunitat i destaca que serà una feina d'equip amb la resta de la candidatura.