La decisió del govern local d'allunyar els busos turístics del centre de la ciutat és una mostra més d'inoperància de l'equip Madrenas. Un govern que ha governat a força d'improvisació i posant pegats per la falta de previsió i la incapacitat de tirar endavant pràcticament cap projecte important per a la nostra ciutat. Mostra d'això és el malestar que està generant la polèmica decisió dels busos turístics. Decisió precipitada, unilateral i capritxosa.

D'acord que hi ha hagut reunions amb agents implicats, no amb tots, per cert, però a l'hora de decidir no se'ls ha tingut en compte i ni se'ls ha preguntat. Em consta que hi ha agents que es volen reunir amb la Sra. Madrenas però de moment sense èxit.

Si el que pretén el consistori és treure l'aparcament de busos de Canalejas, em sembla bé, però igual que es fa durant Temps de Flors, podria pensar habilitar uns quants aparcaments amb la finalitat de descarregar el passatge, que el bus marxi després a aparcar a Fontajau i torni només quan hagi de carregar per tornar a marxar.

Imaginin les persones grans caminant gairebé dos quilòmetres per arribar al Barri Vell, o els milers de col·legials que ens visiten cada any, de totes les edats. Com deia anteriorment, es podrien habilitar uns quants aparcaments per carregar i descarregar i seria comprensible, si així ho volen, de crear una taxa com al principi tenien previst.

Aquesta decisió unilateral de l'Ajuntament sense consultar amb els agents interessats és una acció més del govern caduc i agonitzant de la Sra. Madrenas. Sens dubte, aquesta dràstica mesura portarà conseqüències nefastes pel que fa al volum turístic a la nostra ciutat, veient-se perjudicats especialment els comerços i restauradors de Girona.

Faria bé la senyora alcaldessa d'escoltar les demandes dels agents disconformes amb tan polèmica decisió, de posposar aquest disbarat i consensuar-lo amb els perjudicats, especialment amb els que aixequen la persiana dels seus negocis i venent o no han de pagar igualment els seus impostos, mentre que la seva alcaldessa, en lloc de facilitar-los el treball el que fa és posar en perill la subsistència de petits comerciants que generen ocupació i contribueixen a l'engrandiment d'una ciutat moderna, pròspera, i sobretot oberta al món.

*Regidor de Ciutadans a Girona