15 de març de 2019
15.03.2019
Diari de Girona

El PPC demana a la junta electoral que es tregui la pancarta dels presos

També que retiri llaços i estelades · La formació, que ja va fer la petició a l'Ajuntament, ha entrat un escrit a l'organisme perquè actuï

15.03.2019 | 11:28
La pancarta a la façana de l'Ajuntament de Girona.

El PPC ha entrat una petició a la junta electoral de zona demanant faci treure la pancarta de suport als polítics empresonats de l'Ajuntament de Girona, els llaços grocs i les estelades de les dependències i equipaments públics i dels carrers de la ciutat. La portaveu del partit a Girona, Concepció Veray, va fer la petició a l'alcaldessa, Marta Madrenas, aquest dimarts però "com que no ha atès la petició" ha decidit elevar el cas a l'organisme electoral per demanar-li que actuï. Veray considera que, deu dies després de la dissolució del Congrés i de la convocatòria d'eleccions, la pancarta que hi ha a la façana del consistori i el llaç groc que l'acompanya "vulneren l'obligat principi de neutralitat" i "almenys quatre resolucions de la Junta Electoral Central".

a portaveu del PPC a Girona, Concepció Veray, ha presentat un escrit davant de la Junta Electoral de Girona perquè actuï i faci retirar la pancarta a favor dels líders independentistes empresonats que hi ha a la façana de l'Ajuntament de Girona així com les "pancartes, llaços grocs i estelades que hi pugui haver en dependències i equipaments municipals" i a la via pública.

Veray reclama a l'organisme que faci el requeriment a l'alcaldessa, Marta Madrenas, "en compliment de l'establert a la Llei Orgànica de Règim Electoral General i als Acords de la Junta Electoral Central". En aquest sentit, Veray recorda que el 5 de març es va publicar al BOE el Reial Decret de 4 de març de dissolució del Congrés i el Senat i la convocatòria d'eleccions i que, deu dies després, a la façana de l'Ajuntament hi continua havent la pancarta i un llaç groc. Una situació que, al seu entendre, "a més de vulnerar l'obligat principi de neutralitat, és contrari a almenys quatre resolucions al respecte de la Junta Electoral Central".

La portaveu popular ja va demanar a Madrenas la retirada del de tots aquests elements dimarts a través d'un escrit que va entrar a l'Ajuntament, tot i que dilluns havia fet un prec al ple instant l'alcaldessa a "actuar d'ofici" retirant-los.

Veray donava 48 hores a Madrenas per actuar i amenaçava amb portar el cas a la Junta Electoral si no contestava, tal i com ara ha fet.


"Fòrmules imaginatives"

L'alcaldessa havia manifestat el mateix dimarts que es podrien trobar "fórmules imaginatives" en cas que la Junta Electoral Central fes extensiva als Ajuntaments la prohibició dels llaços grocs i les pancartes a favor de la llibertat dels independentistes presos. No obstant, fonts municipals han indicat que l'alcaldessa no prendrà cap deisió fins que no hi hagi un pronunciament de la Junta Electoral.


En aquest sentit, Veray demana a Madrenas que "es dediqui a buscar 'fórmules imaginatives' per prendre mesures en favor del conjunt de gironins i gironines, i no per trobar la manera de no acatar les resolucions de la Junta Electoral, que estem convençuts que ens donarà la raó".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook