18 de març de 2019
18.03.2019
Diari de Girona

Amb l'Ikea, queda molt per fer

18.03.2019 | 11:38
Amb l'Ikea, queda molt per fer

Amb l'Ikea a Salt, no tot està fet. Encara queda el més important: que l'empresa tingui la garantia que els terrenys que compra són d'ús comercial. Fa més de 18 mesos, el 31 de juliol de 2017, varen presentar una proposta de modificació del Pla General que ara com ara encara no està resolta. Però abans més de 4.000 persones varen recolzar el desenvolupament del sector sud, un ampli suport fins i tot molt superior al que sosté l'actual govern d'ERC i la CUP. Amb la consulta que vàrem promoure el 2016, volíem aconseguir un ampli consens perquè el govern se sentís legitimat per avançar en el projecte.

El desenvolupament del sector sud és la clau per al futur de Salt. Salt durant molts anys ha estat una ciutat industrial, i avui en el segle XXI l'alternativa és convertir-la en una ciutat de serveis i comercial. El senyor Jordi Viñas està deixant passar una oportunitat econòmica vital. Sense anar molt lluny fa pocs dies es presentava l'informe sobre l'atracció econòmica i comercial de Girona i la ciutat veïna incloïa, entre els seus propis valors, l'atracció comercial de l'Espai Gironès, que és a Salt. Segons aquest estudi, el nostre centre comercial, l'Espai Gironès de Salt, proporciona una atracció molt més important que El Corte Inglés. El 2016 la despesa mitjana de l'Espai Gironès per visitant era d'11 milions d'euros i tenien 9 milions de visitants anuals, facin comptes de com es tradueix això per a Salt i el que podria suposar una ampliació de l'espai comercial al sector.

El govern d'ERC i la CUP hauria d'haver pensat més en la gent que està a l'atur, haurien d'haver pensat més en els joves que cerquen el seu primer treball, haurien d'haver pensat més en els centenars de saltencs i especialment saltenques que ho han passat malament amb la crisi per no tenir oportunitats. Han passat 18 mesos i al sector sud no es poden posar comerços.

Si això és greu, encara és pitjor quan es fa una mirada al conjunt de la ciutat. Han passat 18 mesos i al sector sud tampoc sabem res del Trueta. La conselleria de Salut és d'ERC, l'alcaldia és d'ERC, els informes tècnics avalen que l'hospital vagi a Salt; també ens dirà que està tot fet?
Desenvolupar el sector sud per fer arribar l'Ikea a Salt és un projecte vital. Més de 4.000 persones ho pensen. ERC tenia les mans lliures per encapçalar la iniciativa més important de Salt de la pròxima dècada. I segueix sense donar la cara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook