19 de març de 2019
19.03.2019
Diari de Girona

Guanyem Girona: el govern de CiU no ha completat ni el 30% del seu pla de govern

La formació lamenta que l'equip de govern ho fiï tot al turisme i no a sectors que generin valor afegit

19.03.2019 | 16:56
Lluc Salellas i Cristina Andreu, durant la roda de premsa.

Guanyem Girona ha presentat una anàlisi dels 331 punts del pla de govern de CiU previstos pel mandat 2015-2019. L'estudi de la candidatura municipalista indica que dels projectes anunciats n'hi ha un 36% que no han arribat a iniciar-se, un 37% que estan en procés i només un 27% que s'han finalitzat.

Les dades aportades per Guanyem Girona són similars a aquelles que ofereix el propi govern al portal de transparència, segons la formació. En aquest sentit, exposen que el consistori admet que hi ha un 11% d'obres que no s'han començat i un 62% que encara es troben en procés d'execució. Pel que fa al percentatge d'obra finalitzada, la xifra que ofereix el govern coincideix amb la de Guanyem: només s'ha completat 91 dels 331 punts del pla de govern, un 27% del total.

Lluc Salellas, alcaldable de Guanyem Girona, ha manifestat que les xifres demostren que "és necessari un govern amb ambició i visió de futur, capaç de complir amb els seus compromisos i de gestionar una ciutat que ja supera els 100.000 habitants". Salellas considera que cal "desencallar molts projectes i prioritzar molts aspectes socials i econòmics que han estat desatesos durant aquest mandat".

Per la seva banda, la número dos de la candidatura, Cristina Andreu, ha destacat el llistat de projectes pendents: "Passen els anys i les millores del Passeig de Canalejas, el Pla Especial de la Devesa, Plaça d'Espanya, el Pla de les Pedreres o el Pla Integral de Sant Narcís continuen encallats". Andreu ha apuntat que la inacció en relació en relació als grans projectes de ciutat es combina amb l'absència de polítiques socials i econòmiques, com ara la manca d'un pla local d'habitatge que ha qualificat "d'extremadament necessari". La candidata de Guanyem també ha destacat que la ciutat no es pot basar en "un model econòmic que ho fia tot al turisme, sinó que s'han d'impulsar nous sectors que generin valor afegit i creïn ocupació de més qualitat".

En aquest anàlisi, les àrees amb menys projectes finalitzats corresponen a a Cultura i a Alcaldia. Per Salellas, el fet que l'alcaldessa, Marta Madrenas, estigui al Parlament li resta acció municipal. 

Els caps visibles de Guanyem han indicat que part del per què a l'equip de govern han quedat tants projectes pendents rau en el fet que hi hagut «manca de voluntat» per tirar-los endavant «cofoisme». També «falta d'ambició» i «manca de lideratge», en paraules de Salellas. Andreu ha exposat que, al seu parer, hi havia moltes accions previstes al pla de mandat «poc trascendents», amb «proposes buides» i sense cap priorització que serveixi per millorar el benestar de les persones, com ara la gent gran, els infants o les famílies vulnerables.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit