L'advocat especialista en Urbanisme i Medi Ambient, Lluís Martí entra a formar part de la llista que Junts per Catalunya - Girona. Així ho ha anunciat la formació, encapçalada per l'alcaldessa Marta Madrenas, a través de les xarxes socials.

"Em fa molta il·lusió que hagi acceptat formar part del nostre projecte i que aporti el seu rigor, la seva expertesa, la seva il·lusió i, sobretot, el seu compromís per l'amor que té en la ciutat i el país", ha destacat Madrenas a través d'un vídeo on presenta el nou candidat. D'altra banda, Martí ha explicat que és "un honor i un repte" treballar per Girona. "La ciutat viu un moment de canvi i és molt important pensar en com portar aquesta millora i progrés a tots els barris i racons", ha afirmat.

De moment, la llista de Madrenas compta amb la incorporació de l'exregidor d'ERC a Girona, Martí Terés, la treballadora social Núria Pi i ara l'advocat Lluís Martí. D'altra banda, dels actuals regidors del grup municipal de CiU continuen la responsable d'Hisenda i Règim Interior i dona de confiança dins del partit, Maria Àngels Planas, la regidora de Drets Socials Eva Palau i el regidor de Cultura i portaveu del grup municipal, Carles Ribas. A més, s'espera que per part d'altres formacions que s'han sumat a la llista hi hagi persones destacades i en llocs capdavanters. Per Avancem, l'actual regidora de Turisme, Glòria Plana i per Demòcrates, el vicealcalde de Seguretat i Medi Ambient, Eduard Berloso, tot i que aquest té algun serrell pendent de solucionar vinculat a les responsabilitats del proper mandat.

Experiència en gestió pública i privada

Martí és advocat especialista en Dret Admninistratiu i específicament en Urbanisme, Medi Ambient i Funció Pública. Va ser regidor d'Economia i Hisenda de Cassà, el seu poble natal, per CiU entre els anys 1996 i 1999. També va formar part d'associacions esportives i recreatives, formant part molt activament en la dinamització de la vida del poble.

És funcionari de carrera per oposició del Cos Superior d'Administració Pública de la Generalitat de Catalunya (actualment en excedència voluntària), on va ocupar llocs de treball a la Generalitat com a assessor jurídic i lletrat des de 1993 fins a 2008; com a Assessor jurídic del Departament de Medi Ambient; Responsable d'assistència jurídica local al Departament de Governació i Administracions Públiques, i Advocat del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres. Així mateix, des de 1998 és Professor de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC), i des de 2005 Professor Associat de l'Àrea Dret Administratiu de la Universitat de Girona (UdG). Viu a Girona des de 1996 i està casat i té un fill i una filla.