L'Ajuntament de Girona demanant que es deixi sense efecte l'ordre de despenjar la pancarta en suport dels presos. A l'escrit, el consistori sosté que el cartell s'emmarca dins la "llibertat d'expressió" i que en cap cas indueix "el vot per a cap formació política".

El consistori sosté que la pancarta no "interfereix" en el període electoral, sinó que allò que fa és "demanar l'alliberament dels qui van complir amb el mandat democràtic" (en referència a l'1-O). P

er això, l'Ajuntament de Girona creu que la junta electoral de zona s'ha "extralimitat" ordenant que es despengi el cartell de la façana del consistori. L'equip de govern esperarà ara a rebre resposta abans de prendre cap decisió.

Tot i que la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Salt ja hagin retirat la pancarta en suport dels presos i els llaços grocs, Girona encara manté el cartell a la façana del consistori. Aquest dijous expirava el termini de 48 hores que li va donar la junta electoral de zona perquè despengés la pancarta, però l'equip de govern ha decidit recórrer la decisió.Poc abans de les tres de la tarda, l'Ajuntament ha presentat un recurs davant la junta electoral. A l'escrit, demana que es deixi sense efecte l'acord que l'obliga a treure la pancarta.

El recurs posa l'accent en que el text 'Llibertat presos polítics' no està "induint el vot per a cap formació" ni tampoc interfereix "en el debat polític". L'Ajuntament emmarca la pancarta dins la "llibertat d'expressió" i sosté que l'escrit demana "l'alliberament" d'aquells qui van "complir amb el mandat democràtic". Per això, el consistori creu que la junta electoral de zona va massa enllà "en la limitació del dret a la llibertat d'expressió" quan ordena despenjar el cartell de la façana.

Al recurs, el consistori també fa un petit incís en relació a les notificacions. Quan es reben, és quan comença a comptar el termini -en aquest cas, de 48 hores- per executar l'ordre de la junta electoral. L'Ajuntament de Girona també indica que, fins que la junta electoral de zona no resolgui el recurs, la pancarta en suport dels independentistes presos no es despenjarà. "Esperem la resposta abans de prendre cap decisió", diu el consistori.