Fira de Girona acata la sentència judicial i permetrà que l'Exèrcit enviï soldats uniformats al saló Expojove de Girona. De fet, les forces armades ja han fet la petició formal per tenir estand al certamen, que se celebrarà del 3 al 6 d'abril. L'Ajuntament de Girona explica que, malgrat que s'ha interposat recurs, allò que "preval" a hores d'ara és la sentència emesa pel jutjat de primera instància número 1. La resolució anul·lava part del codi ètic de la Fira i treia explícitament del redactat la prohibició d'exhibir-hi "elements bèl·lics". A més, el jutjat també tirava enrere la prohibició que Fira de Girona va imposar a les forces armades, impedint-li participar al certamen durant tres anys (precisament, per haver-hi anat amb uniforme).

L'Exèrcit tindrà estand al saló Expojove de Girona. I si vol, podrà enviar soldats uniformats al certamen. Fira de Girona ha hagut d'acatar la sentència judicial, que deixava sense efecte la sanció que se li va imposar a les forces armades (impedint-li anar a l'Expojove durant tres anys) i que, a més, reescrivia part del codi ètic i anul·lava explícitament el redactat que feia referència als "elements bèl·lics".

Tot i que Fira de Girona ha recorregut la sentència, l'ajuntament subratlla que, mentre l'Audiència no resolgui, a hores d'ara allò que "preval" és, precisament, la resolució del jutjat de primera instància. I en conseqüència, la situació retrocedeix a la que hi havia l'any 2017.

Aleshores, l'Exèrcit va portar soldats uniformats a l'estand d'Expojove (tot i que en un primer moment s'havia compromès a enviar-hi personal vestit de civil). La situació que es va viure va ser, precisament, el detonant de tot el litigi que encara s'arrossega.

Sigui com sigui, però, de moment les forces armades ja han sol·licitat formalment poder tenir presència al saló d'aquest 2019. La petició de l'Exèrcit, que ja s'ha cursat, es va rebre ara fa uns dies.

78 estands i més de 6.600 estudiants

Aquest 2019, el saló Expojove tindrà 78 estands i ja ha confirmat l'assistència de 6.688 estudiants de 89 centres educatius de les comarques gironines. El certamen, que se celebra des de fa catorze anys, vol orientar els joves sobre les sortides formatives i professionals que tenen després d'acabar la formació obligatòria (l'ESO).

En aquesta edició, destaca la presència d'estands relacionats amb el cinema, les audiovisuals, les arts escèniques, la il·lustració o l'animació en 3D. Tot això, al costat d'altres centrats en els cicles formatius (de grau mitjà i superior), l'oferta universitària o els ensenyaments esportius.

L'Expojove d'aquest 2019, amb entrada gratuïta, obrirà portes aquest proper dimecres 3 d'abril a les nou del matí. Aquell dia i dijous, es podrà visitar fins a les tres de la tarda. El divendres 6, l'horari s'allargarà (arribarà fins a les set del vespre) i el dissabte, el certamen es clausurarà a les dues del migdia.