29 de març de 2019
29.03.2019
Diari de Girona

L'Ajuntament exclou l'empresa que havia de fer la coberta de la pista de Fontajau

La companyia no acredita la solvència de la seva proposta, que presentava un estalvi de 97.000 €

29.03.2019 | 01:29
L'Ajuntament exclou l'empresa que havia de fer la coberta de la pista de Fontajau

L'Ajuntament de Girona ha exclòs l'empresa que havia de construir la coberta de la pista poliesportiva del barri de Fontajau per falta de documentació. Fins a tres vegades la mesa de contractació va requerir a la companyia acreditar la seva oferta, ja que «podia ser qualificada com a desproporcionada o temerària».

Construo Construccions Generals va ser la companyia amb més punts de les quatre que es van presentar en el concurs públic obert a principis d'any. Un cop avaluades les diferents propostes, la mesa de contractació va donar cinc dies hàbils a aquesta empresa perquè justifiqués la seva oferta. En particular, demanava que argumentés l'estalvi del projecte, ja que l'Ajuntament va treure a licitació les obres per un import de 550.052 euros i l'empresa va presentar una proposta de 452.298 euros.

Davant d'això, la companyia va justificar la seva oferta, document que va ser acceptat per l'arquitecte municipal, qui va emetre un informe a la Mesa. Aquesta va donar la seva conformitat, assumint i aprovant el contingut de l'informe i va demanar a Construo Construccions Generals que acredités els requisits de capacitat i solvència. Fet que no compleix perquè no acredita que ha realitzat dues obres similars a la requerida, tant pel que fa a l'objecte com pel que fa al preu. És per aquest motiu que l'Ajuntament li dona tres dies per presentar aquest punt. Documents que no aporta i la Mesa exclou a l'empresa «per no acreditar la solvència tècnica».

Ara, la construcció de la coberta està en mans de les empreses Ute Comsa Service Facility Management i Comsa, la segona proposta amb més punts, que va presentar un pressupost de 506.048 euros. Tot i això, falta que l'empresa acrediti la solvència econòmica i tècnica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit