En la primera fase del procés dels pressupostos participats de Girona, els veïns i veïnes de la ciutat han presentat un total de 305 propostes per portar a terme als seus barris. Fins al 28 de març, la ciutadania ha tingut l'opció de fer arribar les seves aportacions a través d'un formulari al web municipal. Aquest és l'any que s'han rebut més propostes ciutadanes en aquesta primera fase, un 41% més que el 2018, quan se'n van rebre 216.

Els barris dels quals han arribat més aportacions han estat l'Eixample, Pla de Palau-Sant Pau i Montilivi amb més de 30 propostes per barri, i la Devesa-Güell i Sant Narcís amb més de 20 propostes per barri.

Totes aquestes propostes, juntament amb les que vulguin proposar les entitats, es presentaran a partir de dilluns que ve, dia 1 d'abril, a les assemblees dels pressupostos participats, que es portaran a terme a tots els barris. Torres de Taialà, Mas Catofa, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Figuerola-Bonastruc i Devesa-Güell seran els primers barris on tindran lloc les reunions. Dimarts se celebraran les de la Vall de Sant Daniel, Mercadal i Barri Vell.

En l'assemblea, del total de propostes presentades se n'acabaran prioritzant fins a un màxim de cinc, que es traslladaran a l'Equip de Valoració Tècnica i Econòmica per tal que emetin els informes pertinents sobre la viabilitat de cadascuna. Aquests informes es presentaran a les properes assemblees de barri, que es portaran a terme passades les eleccions municipals. Allà s'acabaran de definir els projectes que se sotmetran a votació de la ciutadania per decidir quins s'acabaran executant. Aquesta votació, enguany, es preveu realitzar a la tardor.