L'alcaldable socialista, Sílvia Paneque, ha anunciat que l'advocat Joan Antoni Balbín Valentí estarà a la llista municipal del PSC entre els 5 primers llocs de la candidatura i que ha fitxat l'exsecretari general de Podem a Girona, Cheikh Tourad Dioum, s'incorpora a l'equip de treball del grup municpal com a assessor. Paneque, ha insistit en què el «projecte del PSC s'enforteix amb una visió social molt marcada amb la incorporació d'aquestes dues persones.És hora de posar al davant la ciutat i els gironins i gironines". La socialista s'ha mostrat convençuda "de la decisió d'incorporar gent d'esquerres que tenen el conjunt de gironins i gironines com a prioritat, perquè en aquest mandat massa cops les banderes d'uns i dels altres han amagat el perdre oportunitats de la ciutat".

Balbín ha estat durant 35 anys funcionari de l'Estat destinat a la Generalitat de Catalunya al Servei Territorial de Transports com a Inspector de Transports, i al Servei Català de Trànsit a Girona com Cap de Seguretat Vial de la província. Actualment exerceix com a advocat per a persones o empreses que requereixen assessorament en temes de seguretat i mobilitat. Sílvia Paneque ha valorat aquesta incorporació en clau d'expertesa en els àmbits de la seguretat i de la mobilitat. Paneque i Balbín han insistit que la ciutat ha de fer un pas endavant per convertir el transport públic en un Dret de tots els ciutadans i ciutadanes que sigui molt més eficaç i utilitzat. Els dos membres de la llista socialista han desgranat un conjunt de propostes per millorar rutes, freqüències i preus assequibles dels busos a Girona i s'han compromès a municipalitzar aquest servei del tot.

Balbín ha explicat que "les polítiques d'esquerres són cabdals per no deixar ningú enrere a la ciutat. La prioritat ha de ser les polítiques per a les persones, i actualment, el grup municipal que pot i vol fer aquesta tasca és el del PSC". En mobilitat Balbín ha apostat per un model públic de transport "potenciar el model públic de transport i fer-lo accessible a tothom, en especial, per a aquelles persones i famílies més vulnerables". Balbín s'ha presentat com un gironí de tota la vida que va conèixer Sílvia Paneque en diferents taules ciutadanes vinculades a la mobilitat i a la ciutat de Girona. Ha subratllat que "el compromís amb la gent de Girona i amb la ciutat de la Sílvia és el que m'ha fet escollir estar en aquesta candidatura".

Cheikh Tourad Dioum Diallo, fins fa poc secretari general de Podem a Girona, entra a formar part del grup de treball de Sílvia Paneque i serà un dels encarregats d'escriure els apartats de Dret social, economia solidària i habitatge digne del programa municipal del PSC. "Em sumo a un projecte guanyador, per la ciutat de Girona i per respondre a les necessitats socials de la ciutadania. Sílvia Paneque és una persona que ha estat connectada amb la realitat i la necessitats dels barris de la ciutat durant 4 anys, no només ara en campanya electoral, això ha estat clau per fer aquest pas", ha explicat Dioum.

Diallo és enginyer en ciències agronòmiques especialitzat en màrqueting agroalimentari. Ha treballat d'orientador sociolaboral, tallerista i dinamitzador de grups especialitzat en Team Building, coach laboral i motivacional, formador especialitzat en la gestió del temps i auto administració i també de mediador intercultural i comunitari. Va ser el coordinador de la ONG Accem fins a gener de 2017 i és assessor, formador i col·laborador de la ONG MSRSE.

La portaveu socialista també ha explicat que "pensem que hi ha hagut una certa llei del silenci dels partits d'esquerres independentistes de l'Ajuntament de Girona, que no han insistit prou en qüestions socials perquè han considerat l'àmbit nacional més important, i la crítica al govern o a Madrenas ha estat molt reduïda quan no inexistent. Hem de tornar les polítiques socials a l'Ajuntament de Girona". La portaveu socialista considera que és clau que en aquest proper mandat la ciutat de Girona pugui tenir una alcaldessa amb dedicació completa a Girona i a tots els gironins i gironines sense excepció.