Salt mostra aquest cap de setmana la seva tradició hortofructícola a través d'una fira oberta a tot tipus de públics. Aquesta any, a més, es debatrà sobre la a qualitat dels aliments ecològics i la salut durant la jornada tècnica de divendres. Un tipus de producte que ja ha passat a ser habitual del nostre cistell de la compra.

El diumenge 7 d'abril, al Parc Monar, la fira oferirà activitats diverses, a més de la venda de flors i productes de l'horta, estris tradicionals, com per exemple jocs per a infants o tallers d'esqueixos i plantes aromàtiques, a càrrec dels alumnes i els professors de Floristeria i Jardineria de l'Institut Salvador Espriu.

Entre les propostes, a més, s'ensenyarà la tècnica de plantar sense test a través del taller «Fer un kokedama». Un taller pràctic on cada participant podrà fer i emportar-se el seu test vegetal, a base d'una mescla de substrat on hi plantarem una planta crassa, autòctona.

L'alcalde Jordi Viñas, destaca que aquesta fira «vol fomentar la biodiversitat de les hortes i camps del nostre entorn natural, així com el planter autòcton».

«Aquesta és també la seva essència, potenciar i donar a conèixer el planter de casa nostra per fomentar i promocionar els productes de proximitat», ha afegit l'alcalde.

Després de les bona resposta rebuda en la desena edició, l'Ateneu Popular de la Coma Cros programa la segona edició de la Fira d'Intercanvi de Llavors. L'objectiu d'aquest espai és fomentar l'intercanvi de coneixements i la cooperació entre aficionats a l'agricultura ecològica.

La fira també s'ha escampat pels diferents racons de la vila i un total de 27 establiments han participat del concurs d'aparadors, mentre que 11 restaurants han ofert el "Plat de l'Horta" en els seus menús durant tota la setmana. Les escoles de Salt també s'han apuntat al projecte i presenten els seus plafons a la fira i han muntat un photocall per als que els visitin.