08 de abril de 2019
08.04.2019
Diari de Girona

Estudiaran l'accessibilitat de 1.300 establiments de Girona

Mifas, "Válida sin barreras" i la UdG, el suport de ls comerciants engeguen la campanya "No et quedis a fora", per conscienciar els propietaris dels locals

08.04.2019 | 12:54
Els impulsors de la campanya.

L'Associació Mifas i Válida sin barreras juntament amb la Universitat de Girona, el suport de l'agrupació Girona Centre Eix Comercial engeguen la campanya "No et quedis a fora", dissenyada per conscienciar els propietaris dels establiments de Girona perquè els comerços siguin accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

"No et quedis a fora" reivindica els drets de les persones amb mobilitat reduïda per accedir amb total autonomia als comerços del centre i la zona de l'Eixample de la ciutat de Girona.

Quan una persona va a comprar es troba sovint amb petits graons a l'entrada dels comerços. Aquestes escales que poden semblar insignificants, suposen una barrera arquitectònica i un vertader obstacle per a les persones que es desplacen amb cadira de rodes, impedint així el seu accés a l'interior del local i a tot un món de productes i serveis.

La realitat demostra que un local amb un graó de només dos centímetres d'alçada a la seva entrada el converteix en no accessible per a les persones usuàries de cadira de rodes, deixant-les, per tant, a fora, excloses, tal com recorda Mifas en un comunicat.

Des d'aquest mes d'abril i durant els propers mesos, es realitzarà un estudi d'accessibilitat a més de 1.300 establiments on s'analitzaran tots els accessos a les botigues, comerços i locals oberts al públic del Barri Vell, Mercadal, Eixample i Santa Eugènia, avaluant així el seu grau d'accessibilitat.

Cincs estudiants de la Universitat de Girona seran els encarregats de visitar in situ els locals per avaluar si són o no accessibles. Aquells establiments que no presentin cap barrera arquitectònica a la seva entrada, gaudiran d'un distintiu visual al final de l'estudi que garanteix la inclusió. Als propietaris d'aquells locals que no siguin accessibles, se'ls informarà de la seva importància i de les diferents opcions que hi ha per a convertir-los en inclusius.

L'Associació Mifas ha fet tres estudis d'accessibilitat entre els anys 2013 i 2017 per tal de sensibilitzar els propietaris dels comerços, sempre amb el suport de Girona Centre Eix Comercial i enguany també amb el de Válida sin barreras.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit