Girona comptarà properament amb quatre busos urbans que funcionen amb gas natural, xifra que suposarà duplicar el nombre de vehicles que operen actualment -dos- amb aquesta tecnologia dins de la flota de Transports Metropolitans del Gironès (TMG). Aquestes incorporacions responen al pla de renovació i d'ús d'energies sostenibles en els vehicles municipals.

Aquesta setmana ha començat a circular per Girona un bus urbà que es mou amb gas natural i que opera a la línia 8, que principalment connecta els campus universitaris de la ciutat. Les característiques principals d'aquest nou vehicle, que ha costat 265.000 euros (sense IVA) i és de marca Scania, és que està adaptat i que té una llargada de 12 metres, ja que en hores punta necessita disposar d'una capacitat alta de transport de viatgers.

A més, dilluns al Ple municipal es va aprovar una modificació de crèdit pressupostari que té com a objectiu adquirir un altre vehicle per a la flota de TMG que funcioni amb gas natural. Aquest combustible, que pot utilitzar-se comprimit o liquat, és una tecnologia que fa anys que s'utilitza en el transport públic d'Europa i de tot el món. És el combustible fòssil amb menys impacte ambiental i té una elevada eficiència energètica. A més, no emet òxids de sofre (SO2) ni conté plom ni traces de metalls pesants.