Els pagesos de les hortes de Salt fa més d'una setmana que no diposen d'aigua per regar els seus horts. Segons va explicar la regidora d'Entorn Natural de l'Ajuntament, Marta Guillaumes, unes obres de manteniment a la séquia Monar han obligat a tallar el subministrament. Una mesura que va ser criticada pel PSC ahir durant la celebració del ple del mes d'abril.

La regidora socialista Yasmina Abad va preguntar a l'equip de govern (ERC i IPS-CUP) per què «en plena època de cultiu» es talla l'aigua als pagesos de les hortes. En aquest sentit, Guillaumes va explicar que el risc de caiguda de dues parets ha obligat a tallar el subministrament i arreglar aquests desperfectes perquè «si no les hortes s'haurien inundat i convertit en camps d'arròs». Les parets, que ja s'estan arreglant, estan situades una a tocar del parc Monar i l'altra al carrer de les Teixidores. Tot i això, el PSC va retreure al govern que aquestes obres s'haurien d'haver planificat i fet, per exemple, a l'hivern per no perjudicar tant els pagesos.

Augment d'agents pels robatoris

Un altre dels aspectes que van generar debat al ple va ser el tema de seguretat. L'oposició va preguntar al govern les accions que s'estaven fent respecte a l'increment de robatoris en els darrers dies. El regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, va explicar que s'ha incrementat la presència d'agents de paisà «ara que hi ha hagut un repunt de robatoris» i va assegurar que molts dels autors d'aquests delictes estan «bastant identificats».