26 de abril de 2019
26.04.2019
Diari de Girona

Dos paletes resulten ferits greus en cedir el sostre d'una nau a Girona

26.04.2019 | 13:29

Dos treballadors que estaven en una obra fent tasques de desenrunament a l'interior d'una finca situada a la travessia de la Creu, a l'Eixample de Girona, han resultat ferits de càracter greu aquest divendres al migdia, en cedir el sostre de l'immoble. Segons han informat els Bombers, un dels afectats ha caigut a terra i li ha caigut runa a sobre i l'altre ha quedat atrapat en una bastida, a uns dos metres d'alçada.

Els dos treballadors  han estat traslladats en ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital Josep Trueta un cop se'ls ha pogut treure de l'interior de la finca on havien quedat ferits, segons ha exposat el vicealcalde i regidor de Seguretat, Eduard Berloso. La finca on s'ha produït l'incident està situada al número 10 de la Travessia de la Creu, entre una tintoreria i un antic local de neteja de vehicles.

L'avís de l'accident s'ha produït quan faltaven exactament  deu minuts per la una del migdia. Donada l'alerta, fins al lloc dels fets s'hi han dirigit almenys cinc camions de Bombers, per ajudar en les tasques de recuperació dels ferits, quatre ambulàncies per fer les primeres atencions i traslladar els fertis, i diversos efectius de la policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra per regular el trànsit de vehicles i de vianants.

Un dels ferits ha pogut ser extret a l'exterior ràpidament i tenia, un cop important al cap i una cama trencada. Per poder traslladar el segon treballador ha calgut una intervenció de més de mitja hora, perquè l'afectat havia quedart atrapat a la bastida i se l'ha hagut d'immobilitzar i extreure amb precaució.

Soroll "ensordidor"

Segons ha explicat un testimoni dels fets, que estava treballant en un negoci de canvi de vidres de vehicles a la vorera del davant, en sentir el soroll s'ha dirigit al lloc dels fets i ha observat que els operaris portaven el casc posat i, considera que això els hi ha «salvat la vida». Mercè Vila, que estava a prop del lloc ha explicat que «el sostre de l'edifici que estava per enderrocar ha baixat quan els paletes eren dins». «El soroll ha estat ensordidor», ha afegit en un escrit al seu perfil de Facebook.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Alcalà, ha assegurat que tot era «correcte» a nivell de tramitacions municipals. L'empresa que estava fent els treballs tenia la llicència municipal d'enderroc concedida des de l'1 de febrer i recentment també se li havia concedit el permís de construcció d'un immoble de 19 habitatges quan acabessin les tasques de desenrunament. Probablement serà inspecció de Treball qui haurà de determinar les causes exectes del sinistre laboral.

El gran desplegament de vehicles dels cossos policials i d'emergències a l'Eixample ha provocat el tall de la travessia i part del carrer de la Creu i ha generat expectació i que molta gent s'apropés fins al lloc per interessar-se perquè havia passat.
--

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook