L'empresa encarregada del manteniment del parc i dels arbres de la Devesa de Girona s'ha declarat en concurs de creditors voluntari amb caràcter de continuïtat per part del tribunal, en data 10 d'abril, i ha posat en risc el servei que executava a la ciutat de Girona. Sol·licitar un concurs voluntari és la figura a la qual s'acullen les empreses quan són o estan a punt de ser insolvents, és a dir, no poden pagar els seus deutes. El concurs els permet congelar el pagament dels crèdits.

La societat afectada, Moix Serveis i Obres S.L, executa sobretot les parts més tècniques del manteniment del parc i de la conservació dels arbres, com ara la cura, les podes periòdiques de branques i el sistema de rec dels plàtans.

És precisament durant la primavera quan es fan tasques de poda a les parts altes dels plàtans. També es fa a la tardor, poc abans de les Fires. Serveix per comprovar l'estat de les branques dels plàtans i eliminar les branques que es considera que corrien perill de caure pel seu mal estat o per la força del vent.

Moix Serveis i Obres S.L fa la major part del manteniment del parc de la Devesa, però l'apartat menys tècnic, com ara la recollida de fulles, va a càrrec de la Fundació Ramon Noguera. A més, les brigades municipals són les que s'encarreguen del manteniment dels jardins de la Devesa.

Fonts de l'empresa han confirmat la situació i han exposat que estan «reajustant» tots els seus serveis i activitats per tal que res se'n ressenteixi. L'empresa té la seu radicada a Caldes de Montbui i contractes a diferents punts dels territori català vinculats a servieis a edificis i activitats de jardineria.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha explicat que, per ara, els treballadors d'aquesta empresa segueixen treballant al parc i assegura que, en cas que l'adjudicatària els acabi informant que no poden assumir les tasques de poda, serà el consistori qui farà una contractació d'urgència.